Rehabiliteringsprogram och hälsoveckor

Svenska Re rehabiliterar människor tillbaka till arbetslivet och god hälsa. Våra sju program är 3–4 veckor långa och utformas efter varje deltagares diagnos och behov. Programmen stärker deltagarnas förmåga och motivation att ansvara för sin hälsa och ger en långsiktigt hållbar rehabilitering.

Svenska Re erbjuder också hälsoveckor för den som vill göra en livsstilsförändring eller ge sig själv en hälsoboost.

Läs om vår metod, klimatvård och vår anläggning.

Våra rehabiliteringsprogram

Under livet kan saker inträffa som hindrar oss från att arbeta och ha en meningsfull fritid. Det kan vara allt från förslitningsskador, olyckor, utmattningssyndrom eller kroniska sjukdomar. En god rehabilitering kortar sjukskrivningstider och ger hållbara resultat. Alla våra program är utformade enligt vetenskaplig evidens och uppdateras regelbundet utifrån de senaste rönen. Deltagarens hälsotillstånd utvärderas i början och i slutet av vistelsen. Vi erbjuder även en personligt utformad handlingsplan med uppföljning när deltagaren kommit hem.

Läs om finansiering av våra rehabiliteringsprogram

Allmänna programmet

Allmänna programmet utformas utifrån individuella behov. Deltagaren kan exempelvis ha besvär med smärta, belastningsskador, lättare neurologisk sjukdom eller behöva rehabilitering efter en cancerbehandling.

Läs mer >

Hjärtprogrammet

Hjärtprogrammet vänder sig till personer som har eller befinner sig i riskzonen för att utveckla hjärtsjukdom. Under träningsveckorna finns hjärtspecialiserad sjukgymnast och hjärtläkare på plats för att deltagaren ska kunna träna på ett tryggt sätt.

Programmet är framtaget, dokumenterat och kvalitetssäkrat av kardiolog Lars Svennberg, verksam i region Gävleborg, tillsammans med kardiolog Anna Freyschuss och Agneta Ståhle professor i sjukgymnastik, båda verksamma vid Karolinska Institutet.

Läs mer >

Omstartsprogrammet

Omstartsprogrammet vänder sig till personer med utmattningssyndrom eller stressrelaterad psykisk ohälsa. Programmet syftar till att deltagaren ska återfå hälsa och få med sig vanor och strategier för att återgå till arbete och förebygga sjukdom i framtiden. I en studie, som genomfördes tillsammans med Karolinska Institutet, framgick att vårt program med fokuserad rehabilitering under tre veckor på Gran Canaria är mer effektivt än motsvarande insatser i Sverige.

Läs mer >

Återhämtningsprogrammet

Återhämtningsprogrammet vänder sig till personer som upplevt en kris, har haft allvarlig sjukdom eller fått en svår diagnos. Programmet är individuellt utformat och anpassat utifrån deltagarens unika situation. Det kan innehålla samtal med psykolog, fysisk träning och avspänning.

Läs mer >

Psoriasisprogrammet

Psoriasisprogrammet är utformat efter de nationella riktlinjerna för psoriasisvård. Varje deltagare får ett individuellt anpassat program som syftar till en långvarig förbättring. Programmet innehåller solning, träning på land och i saltvattenbassäng – och även möjlighet till samtal med psykolog. För att snabbt kunna verifiera resultat utvärderas deltagarens status vid programmets start och slut. Det säkrar även att annan vårdpersonal kan följa upp behandlingens effekt på hemmaplan.

Läs mer om riktlinjer för psoriasisvård

Läs mer >

Reumatikerprogrammet

Reumatikerprogrammet är ett diagnosrelaterat program för personer med någon form av reumatisk diagnos. I programmet varvas fysisk aktivitet med återhämtning, avslappning och teori. Motion och träning i varmt klimat ger flera positiva effekter för reumatiker. Under rehabiliteringen förbättrar deltagaren sin styrka, rörlighet och kondition, samtidigt som hen får kunskap om hur man lever med en kronisk sjukdom.

Läs mer >

AS/Bechterewprogrammet

Enligt Reumatikerförbundet är fysisk träning kombinerat med vila och återhämtning den mest effektiva behandlingsformen för personer med Ankyloserande spondylit (AS/Bechterew). I vårt program varvas fysisk aktivitet med återhämtning, samtal och teori. Deltagaren får även kunskap om hur man lever med en kronisk sjukdom. Allt för att ge deltagaren optimala förutsättningar för att förbättra och behålla arbetskapacitet och hälsa.

Läs mer >

Hälsoveckor – kom igång-träning och MediYoga

Vill du komma igång med din träning eller hitta lugnet inom dig själv är våra hälsoveckor något för dig.

Kom igång-träning med Jessica Parnevik

Fysisk träning gör att vi mår bättre fysiskt och psykiskt. Den här veckan passar dig som antingen är nybörjare eller vill hitta tillbaka till goda vanor från tidigare i livet. Veckan leds av fysioterapeuten Jessica Parnevik, expert inom funktionell träning. Tillsammans med henne får du inspiration att hitta träningsglädje och verktyg som gör det roligt att vara fysiskt aktiv.

Läs mer >

MediYoga med Göran Boll

Oavsett du är van yogautövare eller nybörjare kan du delta i MediYoga-veckan. Alla yogapass sker utomhus på gräsmattan under bar himmel, palmer och blommande klätterväxter. MediYogan är utveckla av Göra Boll. Det är en yogaform som det forskats mycket på och som idag tillämpas på sjukhus och vårdcentraler över hela Skandinavien. MediYoga används bland annat till stressreducering, sömnsvårigheter och huvudvärk.

Oavsett program kan du slappna av och vila i att du är helt omhändertagen. Häng bara med i programmet och njut av den underbara miljön med palmer, sol och blå himmel året runt.

Vår anläggning, som ligger i San Agustin, har uppvärmda saltvattenpooler, välutrustat gym och platser för stilla reflektion både ute och inne. Det är 500 meter till stranden och nära naturen, för vandringar i öken eller berg.

Läs mer >

Boka nu

En hälsovecka kostar 8 000-9 500 kronor inklusive moms, beroende på vilket boendealternativ du väljer. I priset ingår frukost, lunch och mellanmål. Middag och resa tillkommer.

Det finns möjlighet att förlänga vistelsen och självklart kan din partner eller vän dela ditt boende även om hen inte är anmäld till hälsoveckan.

Kontakta oss på info@svenska-re.se eller 08-20 55 10 för anmälan och mer information.

Resan bokar du enklast via Sölvesborgs resebyrå som är uppdaterade på de bästa priserna och kan hjälpa dig om du exempelvis vill använda SAS eurobonuspoäng. Vill du boka på egen hand går det också bra.

Henrik Marting

Trygg att röra sig
I enlighet med evidens kring pulshöjande träning har vi på Svenska Re sedan flera år konditionspass i grupp med högintensiva intervaller. Där stimuleras deltagarna utifrån sina förutsättningar att tänja något på sina gränser och kan vänja sig vid den typen av träning på ett tryggt sätt. För deltagaren blir det sedan lättare att få med inslag av högre intensitet i sin vardagsträning. Utifrån samma tankesätt vill vi bidra till att deltagare med långvarig smärta ska känna sig trygga att våga röra sig och gradvis återuppta viktiga aktiviteter de kanske fasat ut, säger Henrik Marting som arbetar som sjukgymnast.

Carl Mauritzson

Psykologsamtalen lyfts fram som särskilt positivt
”Eftersom vi har en modell där hela teamet samarbetar för att hjälpa deltagarna på bästa sätt är jag tillgänglig för alla, och möter alla eftersom jag också leder tränings- och avslappningspass. När vi möts under ett stavgångspass pratar vi om allt möjligt, det sänker tröskeln, och många som inte går psykologledda program tar också chansen till samtal. Jag är glad att många sedan lyfter psykologsamtalet som något särskilt positivt i utvärderingarna i konkurrens med allt annat vi erbjuder”, säger Carl Mauritzson som är legitimerad psykolog.

Kontakta oss