Patrik tränar för att leva längre med familjen

När Patrik Stangenfjord fick sin diabetes typ 2 diagnos blev det en vändpunkt i livet. Hans far var drabbad av samma sjukdom, fick sitt liv kraftigt begränsat av komplikationer, och gick bort vid sextiosju års ålder. Patrik insåg att han behövde förändra sin livsstil för att få leva längre och friskare.

När Patrik fick chansen att åka till Svenska Re för rehabilitering av sin diabetes typ 2 förstod han att det skulle bli en utmaning. Inte minst för att det är tufft att vara borta från familjen i tre veckor. Men för hälsans skull var det ändå självklart att åka. Inför resan träffade Patrik företagsläkaren på Sandvik och tillsammans satte de upp mål för vistelsen: Patrik ville gå ner i vikt, och få en bättre hälsa för att kunna leva länge tillsammans med sin familj.

”Jag vill vara en god förebild för mina barn och jag önskar att de ska få behålla sin far i livet längre än jag fick. Jag vill att tiden som pensionär ska bli de bästa åren i livet och jag vill må bra och kunna röra mig obehindrat.”

Patrik berättar att han drog efter andan när han såg träningsschemat för vistelsen på Svenska Re. Han undrade om han verkligen skulle klara fyra fysiska pass om dagen och ett fokuspass från måndag till fredag. Men fysioterapeuten berättade att kroppen tål mer träning än man tror, och efter glada tillrop från frun hemma i Sverige var det självklart för Patrik att testa allt och göra sitt bästa.

”Visst var det tufft, men min motivation tillsammans med bra struktur och lyhörda ledare gjorde att jag både orkade och klarade det bra. Peppen från de andra deltagarna i gruppen, som snabbt blev underbara vänner, var också ovärderlig.”

 

Kom hem som en ny människa

Under vistelsen på Svenska Re tappade Patrik sju kilo, blodtrycket förbättrades och långtidssockret som tidigare legat uppemot 50 klockades in på 37. Dessutom blev han av med den envisa ryggvärken han dragits med i många år. Patrik berättar att han lämnade Svenska Re med en helt annan känsla i kroppen än när han anlände: Lättare, piggare, starkare och gladare. Viktnedgången gör sig även påmind på andra sätt.

”Det är inte direkt någon dålig känsla när man går in på Dressman XL och blir skickad till vanliga butiken i stället.”

Till vardags arbetar Patrik som säkerhetsansvarig på Sandvik SRP i Svedala och ägnar sig åt säkerhet, arbetsmiljö och hälsa. Det är ett jobb som periodvis innebär en hög arbetsbelastning, och för att se till att träningen blir av har Patrik och hans fru köpt varsin uppsättning gångstavar och boll till coreträning i vardagsrummet.

”I en hektisk vardag är det lätt hänt att träningen prioriteras bort, men då hjälper det med ett tydligt mål, trevligt sällskap, och träning som passar in i vardagen på ett bra sätt.”

 

Behandling och resultat

Resultat efter 6 månader

Svenska Re är certifierade enligt ISO 9001: 2015, vilket innebär att vi har ett kvalitetsledningssystem där samtliga processer och rutiner är noggrant utformade och kvalitetstestade enligt internationell standard.

STOCKHOLM

Magnus Ladulåsgatan 1
118 65 Stockholm

GRAN CANARIA

Rocas Rojas
35100 San Agustín
Gran Canaria, Spanien

KONTAKTA OSS

Telefon
08-20 55 10

E-post
info@svenska-re.se

Uppdatera cookieinställningar

© Svenska Re 2023