Nu prioriterar Britta sin hälsa först

Efter en och en halv vecka på diabetes typ 2-programmet på Svenska Re kunde Britta Hallberg ta bort måltidsinsulinet. När hon åt bra och motionerade räckte den spruta med långtidsverkande insulin som hon tar på morgonen för att hålla blodsockret stabilt hela dagen. Och de goda vanorna har hon tagit med sig hem.

 

Britta beskriver sig själv som en trebarnsmamma som tycker om att ta hand om andra människor. Under alla år har hon satt sig själv sist efter familjen, hunden och allt som ska göras. När hon kom till Svenska Re tog det henne några dagar innan hon fullt ut kunde rikta sin uppmärksamhet på sina egna behov, men landade så småningom insikten att hon först behöver ta hand om sig själv för att kunna hjälpa andra.

Efter en och en halv vecka på Svenska Re kunde Britta ta bort måltidsinsulinet. Sprutan med långtidsverkande insulin som hon tar på morgonen räckte för att hålla blodsockret stabilt hela dagen när hon fyllde på med bra mat vid rätt tillfällen och motionerade.

 

Fortsätter träna på hemmaplan

Under vistelsen på Svenska Re kom Britta i gång träningen, blev starkare och fick bättre kondition. Britta tycker om att vara i vatten, upptäckte att hon gillade stavgång och jogging i poolen, och har köpt utrustning för att fortsätta med vattenträningen på hemmaplan.

Sjuksköterskan Monika tipsade henne om att korta ner de långa hundpromenaderna och i stället gå raskare för att förbättra konditionen så att träningen ger resultat.

 

Bra hjälp i svårt vägval

Britta har ett arbete med mycket statisk belastning och har utöver sin diabetes även problem med värk i nacke, axlar och händer. Under vistelsen pratade hon med fysioterapeuten Henrik om vad hon ska göra för att slippa ha ont och ta värktabletter. Samtalet gjorde stort intryck, och Britta beskriver det som den viktigaste händelsen under hennes veckor på Svenska Re.

Svenska Re är certifierade enligt ISO 9001: 2015, vilket innebär att vi har ett kvalitetsledningssystem där samtliga processer och rutiner är noggrant utformade och kvalitetstestade enligt internationell standard.

STOCKHOLM

Magnus Ladulåsgatan 1
118 65 Stockholm

GRAN CANARIA

Rocas Rojas
35100 San Agustín
Gran Canaria, Spanien

KONTAKTA OSS

Telefon
08-20 55 10

E-post
info@svenska-re.se

Uppdatera cookieinställningar

© Svenska Re 2023