Johan fick motivation att göra bra val i en hektisk vardag

Johan fick motivation att göra bra val i en hektisk vardag

Hösten 2022 var Johan Magnusson en av pionjärerna i programmet Rehabilitering Diabetes typ 2 på Svenska Re. Under vistelsen på Gran Canaria förbättrade han sina värden och kom hem med motivation att fortsätta träna och välja mat som kroppen mår bra av.

När Johan fick veta att det fanns ett program för Diabetes typ 2 på Svenska Re såg han det som en chans att lära sig mer om sjukdomen och komma i gång och röra på sig. Han upplever att miljöombytet och klimatet underlättade mycket då det fanns gott om tid att fokusera på sig själv och det var enkelt att ta sig ut och träna.

”Varje morgon vid åttatiden var vi ett gäng som gav oss ut på en rask promenad, och det vara bara att kliva ut genom dörren i shorts. Vi var en bra grupp som hade roligt   tillsammans, säger Johan.”

Under det tre veckor långa programmet får deltagarna testa olika motionsformer. Johan, som inte tycker att det är roligt att träna på gym och lyfta vikter, hittade både stavgång och vattengymnastik under vistelsen.

”Tidigare tänkte jag att stavgång bara var för pensionärer, men det är riktigt bra träning.”

”Vattengymnastiken och vattenjoggen på Svenska Re var också toppen, och när det nya badhuset i Uddevalla är klart ska jag komma i gång med det på hemmaplan också.”

Motiverad att göra bra val

Till vardags arbetar Johan på Atlas Copco och säljer bland annat kompressorer, generatorer och pumpar i södra Sverige och Gotland, samt på Island. Han spenderar mycket tid i bilen och bor på hotell flera dagar i veckan, vilket är en utmaning, både när det gäller kosten och träningen. Efter vistelsen på Svenska Re är han bättre rustad att välja hälsosamma alternativ även när förutsättningarna inte är de bästa.

”Min upplevelse är att hotellen lägger större fokus på att erbjuda vegetariskt eller laktosfritt än bra val för diabetiker. Det tycker jag är konstigt med tanke på att typ 2-diabetes är en folksjukdom.”

”När jag är hemma är jag alltid i farten, arbetar i trädgården och har alltid byggprojekt på gång. När jag bor på hotell brukar jag passa på att träna på motionscykeln.”

Johan ger en stor eloge till personalen på Svenska Re som lyssnar in deltagarnas behov och anpassar träningen efter individens förutsättningar. Han lyfter även fram diabetessköterskan Annette som en sympatisk person som ”verkligen kan sina saker”.

”Jag tycker att alla som får möjligheten borde åka till Svenska Re. Det finns flera olika program för bland annat reumatiker, personer med psoriasis och utmattning och det är den bästa investeringen man kan göra i sig själv.”

 

 

Behandling

·         Förberedelse med företagsläkare och analys av hälsotillstånd
·         Tre veckor på Svenska Re i programmet Rehabilitering Diabetes typ 2
·         Uppföljning av Diabetes sjuksköterska vid tre tillfällen efter hemkomst

Resultat

·         Sänkt långtidssocker från 51 till 42
·         Nya träningsvanor i vardagen
·         Fortsatt viktminskning och minskat midjemått

 

 

 

 

 

 

Svenska Re är certifierade enligt ISO 9001: 2015, vilket innebär att vi har ett kvalitetsledningssystem där samtliga processer och rutiner är noggrant utformade och kvalitetstestade enligt internationell standard.

STOCKHOLM

Magnus Ladulåsgatan 1
118 65 Stockholm

GRAN CANARIA

Rocas Rojas
35100 San Agustín
Gran Canaria, Spanien

KONTAKTA OSS

Telefon
08-20 55 10

E-post
info@svenska-re.se

Uppdatera cookieinställningar

© Svenska Re 2023