Rehabilitering Reumatism - inriktning RA

Motion och träning i varmt klimat ger flera positiva effekter för reumatiker. I Rehabilitering Reumatism – inriktning RA fokuserar vi extra på hand och fotträning samt har diagnosspecifik teori. Utöver detta varvas fysisk aktivitet med återhämtning avslappning och teori. Deltagaren får optimala förutsättningar för att förbättra och behålla arbetskapacitet och hälsa.

Information

Till vem riktar sig programmet?
Rehabilitering Reumatism – inriktning RA är ett diagnosrelaterat program för personer med någon form av reumatisk diagnos.

Vad är målet med programmet?
Personer med en kronisk sjukdom är ofta i stort behov av att lära sig hantera sin situation för att återskapa och upprätthålla arbetskapacitet och hälsa. Detta program förbättrar rörlighet och kondition och ger kunskap om hur man på bästa sätt lever med en kronisk sjukdom.

Programmets längd
3 veckor, se kalendarium för datum

Anmälan
via info@svenska-re.se eller
genom att ringa 08-20 55 10.

Resebokning
Vi rekommenderar Sölvesborgs Resebyrå för bokning av resa och boende, info@sbgres.se, 0456-108 00.

Programblad för nedladdning och utskrift
Rehabilitering Reumatism

Monica Mattsson

Miljö som inspirerar till bra val och goda vanor
”Innan jag kom till Svenska Re arbetade jag som ambulanssköterska, distriktssköterska och har även jobbat nattskift på akuten och operation. Efter flera års skift- och övertidsarbete hade jag problem med sömnen, skötte inte kosten och trots att jag tränade flera gånger i veckan svarade inte kroppen. När jag kom hit gjorde jag en livsstilsresa som mynnade ut i goda vanor och bättre hälsa, så jag vet av egen erfarenhet hur effektiv den här miljön är och hur svårt det kan vara att få det att fungera på hemmaplan, säger Monica Mattsson som har arbetat på Svenska Re i fyra säsonger.

Om programmet

Rehabilitering Reumatism är framtaget, dokumenterat och kvalitetssäkrat av en specialist inom området. Programmet ger deltagaren optimala förutsättningar för att kunna påverka den egna hälsan på kort och lång sikt. För att snabbt kunna verifiera resultat, och för att behandlingens effekt ska kunna följas upp av andra aktörer på hemmaplan, utförs vetenskapliga mätningar vid programmets start och slut.

Ur innehållet:

 • Individuell vägledning
 • Kartläggning av levnadsvanor
 • Gruppgymnastik på land och i bassäng
 • Workshops
 • Avspänningsövningar
 • Handlingsplan för att utveckla och behålla god hälsa
 • Smärta och smärthantering
 • RA-teori och sjukdomslära
 • RA-träning
 • Funktionsmätningar och tester
 • Paraffinbad
 • Möjlighet till digital förberedelse och uppföljning enligt avtal

Svenska Re är certifierade enligt ISO 9001: 2015, vilket innebär att vi har ett kvalitetsledningssystem där samtliga processer och rutiner är noggrant utformade och kvalitetstestade enligt internationell standard.

STOCKHOLM

Magnus Ladulåsgatan 1
118 65 Stockholm

GRAN CANARIA

Rocas Rojas
35100 San Agustín
Gran Canaria, Spanien

KONTAKTA OSS

Telefon
08-20 55 10

E-post
info@svenska-re.se

Uppdatera cookieinställningar

© Svenska Re 2023