Rehabilitering Psoriasis

Vanligt solljus har oftast en läkande verkan på psoriasis, eftersom det dämpar inflammationen och tillväxten av hudceller. I vårt program Rehabilitering Psoriasis varvas olika fysiska aktiviteter med föreläsningar och återhämtning. Allt i ett varmt och behagligt klimat, för bästa möjliga effekt. Programmet har utformats efter de nationella riktlinjerna för psoriasisvård, och vi har en hudläkare på plats.

Information

Till vem riktar sig programmet?
Rehabilitering Psoriasis riktar sig till personer med psoriasis eller med atopiska eksem.

Vad är målet med programmet?
Personer med en kronisk sjukdom är ofta i stort behov av att lära sig hantera sin situation för att återskapa och upprätthålla arbetskapacitet och hälsa. Målet med programmet är att uppnå en långvarig förbättring kombinerat med fysisk aktivitet och utbyte av erfarenheter.

Programmets längd
3 veckor, oktober och mars – se kalendarium för datum

Anmälan
via info@svenska-re.se eller
genom att ringa 08-20 55 10.

Resebokning
Vi rekommenderar Sölvesborgs Resebyrå för bokning av resa och boende, info@sbgres.se, 0456-108 00.

Programblad för utskrift och nedladdning
Rehabilitering Psoriasis

Henrik Marting

Rehabilitering är en lagsport
En styrka i rehabiliteringen på Svenska Re är att vi i personalen hela tiden finns till hands för att ge deltagarna stöd i sin utveckling. Vi möter reaktioner och svarar på frågor när de uppstår och personalen arbetar inte bara nära deltagarna utan också nära varandra. Utifrån teamets olika professioner har vi möjligheten att tillföra det den enskilde deltagaren behöver i sin rehabilitering, säger Henrik Marting som arbetar som sjukgymnast.

Om programmet

Rehabilitering Psoriasis är framtaget, dokumenterat och kvalitetssäkrat av en specialist inom området. Programmet är utformat efter varje persons behov och innehåller även solning. Terrass för nakensolning finns samt en saltvattenbassäng. För att snabbt kunna verifiera resultat, och för att behandlingens effekt ska kunna följas upp av andra aktörer på hemmaplan, utförs vetenskapliga mätningar vid programmets start och slut. För bästa möjliga resultat rekommenderas avfjällning före avresan.

Ur innehållet:

  • Individuell vägledning
  • Kartläggning av levnadsvanor
  • Gruppaktiviteter på land och i vatten
  • Workshops
  • Avspänningsövningar
  • Handlingsplan för att utveckla och behålla god hälsa
  • PSO-teori och sjukdomslära
  • Soltid
  • Möjlighet till digital förberedelse och uppföljning enligt avtal

Svenska Re är certifierade enligt ISO 9001: 2015, vilket innebär att vi har ett kvalitetsledningssystem där samtliga processer och rutiner är noggrant utformade och kvalitetstestade enligt internationell standard.

STOCKHOLM

Magnus Ladulåsgatan 1
118 65 Stockholm

GRAN CANARIA

Rocas Rojas
35100 San Agustín
Gran Canaria, Spanien

KONTAKTA OSS

Telefon
08-20 55 10

E-post
info@svenska-re.se

Uppdatera cookieinställningar

© Svenska Re 2023