Psoriasisprogrammet

Vanligt solljus har oftast en läkande verkan på psoriasis, eftersom det dämpar inflammationen och tillväxten av hudceller. I vårt psoriasisprogram varvas olika fysiska aktiviteter med föreläsningar och återhämtning. Allt i ett varmt och behagligt klimat, för bästa möjliga effekt. Psoriasisprogrammet har utformats efter de nationella riktlinjerna för psoriasisvård, och vi har en hudläkare på plats.

Information

Till vem riktar sig programmet?
Psoriasisprogrammet riktar sig till personer med psoriasis eller psoriasisartrit.

Vad är målet med programmet?
Personer med en kronisk sjukdom är ofta i stort behov av att lära sig hantera sin situation för att återskapa och upprätthålla arbetskapacitet och hälsa. Målet med programmet är att uppnå en långvarig förbättring kombinerat med fysisk aktivitet och utbyte av erfarenheter.

Programmets längd
3 veckor, augusti-juni

Anmälan
via info@svenska-re.se eller genom att ringa 08-20 55 10.
Resebokning: Vi rekommenderar Sölvesborgs Resebyrå för bokning av resa och boende, info@sbgres.se, 0456-108 00.

Programblad för utskrift och nedladdning
Psoriasisprogrammet

Henrik Marting

Rehabilitering är en lagsport
En styrka i rehabiliteringen på Svenska Re är att vi i personalen hela tiden finns till hands för att ge deltagarna stöd i sin utveckling. Vi möter reaktioner och svarar på frågor när de uppstår och personalen arbetar inte bara nära deltagarna utan också nära varandra. Utifrån teamets olika professioner har vi möjligheten att tillföra det den enskilde deltagaren behöver i sin rehabilitering, säger Henrik Marting som arbetar som sjukgymnast.

Om programmet

Psoriasisprogrammet är framtaget, dokumenterat och kvalitetssäkrat av en specialist inom området. Programmet är utformat efter varje persons behov och innehåller även solning. Terrass för nakensolning finns samt en saltvattenbassäng. För att snabbt kunna verifiera resultat, och för att behandlingens effekt ska kunna följas upp av andra aktörer på hemmaplan, utförs vetenskapliga mätningar vid programmets start och slut. För bästa möjliga resultat rekommenderas avfjällning före avresan.

Ur innehållet
  • Individuell vägledning
  • Hälsoprofilbedömning
  • Gruppaktiviteter på land och i vatten
  • Workshops
  • Avspänningsövningar
  • Handlingsplan för att utveckla och behålla god hälsa
  • PSO-teori och sjukdomslära
  • Soltid
Kontakta oss