Rehabilitering Reumatism - inriktning AS/Bechterew

Fysisk träning kombinerat med vila och återhämtning är enligt Reumatikerförbundet den allra viktigaste behandlingsformen för personer med AS.
I Rehabilitering Reumatism – inriktning AS fokuserar vi extra på rygg och skuderparti samt har diagnosspecifik teori. Utöver detta varvas fysisk aktivitet med avslappning och teori. Deltagaren får optimala förutsättningar för att förbättra och behålla arbetskapacitet och hälsa.

Information

Till vem riktar sig programmet?
Rehabilitering Reumatism – inriktning AS är ett diagnosrelaterat program för personer med Ankyloserande spondylit/Bechterew.

Vad är målet med programmet?
Personer med en kronisk sjukdom är ofta i stort behov av att lära sig hantera sin situation för att återskapa och upprätthålla arbetskapacitet och hälsa. Detta program förbättrar rörlighet och kondition och ger kunskap om hur man på bästa sätt lever med en kronisk sjukdom.

Programmets längd
3 eller 4 veckor, augusti-juni

Anmälan
via info@svenska-re.se eller
genom att ringa 08-20 55 10.

Resebokning
Vi rekommenderar Sölvesborgs Resebyrå för bokning av resa och boende, info@sbgres.se, 0456-108 00.

Programblad för nedladdning och utskrift
Rehabilitering Reumatism

Ingrid

Värmen och träningen ger mätbara resultat
Rehabiliteringen har gjort en stor skillnad för mitt välmående och mätningarna visar att jag fått bättre rörlighet i nacken, överkroppen, bäckenet och höfterna. I praktiken innebär det att någonting så grundläggande som att kliva ur sängen på morgonen blir enklare, och att jag klarar av att plocka ner saker från en hylla. Som reumatiker är värmen i kombination med träning jättebra, och bassängträningen har varit särskilt positiv då kroppen blir mer fri i vatten”, berättar Ingrid som deltog i AS/Bechterew-programmet via Region Jönköping.

Om programmet

Rehabilitering Reumatism är framtaget, dokumenterat och kvalitetssäkrat av en specialist inom området. Programmet ger deltagaren optimala förutsättningar för att kunna påverka den egna hälsan på kort och lång sikt. För att snabbt kunna verifiera resultat, och för att behandlingens effekt ska kunna följas upp av andra aktörer på hemmaplan, utförs vetenskapliga mätningar vid programmets start och slut.

Ur innehållet:

  • Individuell vägledning
  • Hälsoprofilbedömning
  • Gruppaktiviteter på land och i vatten
  • Workshops
  • Avspänningsövningar
  • Handlingsplan för att utveckla och behålla god hälsa
  • Smärta och smärthantering
  • AS-specifik teori och sjukdomslära
  • AS-träning
  • Funktionsmätningar och tester

Svenska Re är certifierade enligt ISO 9001: 2015, vilket innebär att vi har ett kvalitetsledningssystem där samtliga processer och rutiner är noggrant utformade och kvalitetstestade enligt internationell standard.

STOCKHOLM

Magnus Ladulåsgatan 1
118 65 Stockholm

GRAN CANARIA

Rocas Rojas
35100 San Agustín
Gran Canaria, Spanien

KONTAKTA OSS

Telefon
08-20 55 10

E-post
info@svenska-re.se

Uppdatera cookieinställningar

© Svenska Re 2023