Rehabilitering är lönsamt

Kostnaden för ett rehabiliteringsprogram får man som arbetsgivare svart på vitt. Sjukfrånvaro, eller en medarbetare som inte kan gå för fullt på jobbet, är däremot lite knepigare att sätta en exakt prislapp på. Men när vi säger att det är lönsamt med rehabilitering så är det precis det vi menar. Bokstavligen, i kronor och ören.

Schablonen säger att en sjukdag kostar som minst tio procent av månadslönen i form av produktionsbortfall, överanställningar och ökad administration för ledning eller HR. Dessutom finns studier som visar att den medarbetare som har fler än tio sjukdagar per år löper stor risk att bli långvarigt sjuk.

Om ditt företag inte är medlem i Svenska Re ansök om medlemskap

 

Sefko Ramic

En investering i ett hållbart arbetsliv
”Sedan jag fick min diagnos har jag varit på Svenska Re vartannat år och jag är tacksam över möjligheten att få komma hit. Personalen här är otroligt engagerad och kunnig. Nu har jag gått i pension, men tack vare att jag har fått stöd att ta hand om min hälsa kunde jag jobba heltid fram till ålderspension. Dessutom har jag fått höra att jag är snällare och hjälper till mer hemma!” säger Sefko Ramic.

Christian Lagerby

Målet är att jobba fullt och ha en bra fritid
”Med mig hem tar jag inspiration till att fortsätta träna, men jag befinner mig också på en bättre och mer stabil plats mentalt. Mitt mål är att orka ha ett bra liv på fritiden, samtidigt som jag också jobbar fullt”, säger Christian Lagerby.

Thomas Dahlgren

”Atlas Copco har varit medlemmar i Svenska Re i flera decennier. Det har varit ett mycket värdeskapande samarbete och Svenska Re är en mycket viktig leverantör till vår personalstiftelse. Svenska Re är en flexibel partner för våra behov inom rehabilitering med professionell personal och gedigna program, och som samtidigt utvecklar sin verksamhet på ett sätt som matchar förändrade behov på ett bra sätt. Våra deltagare uppskattar att helheten fungerar så bra, och fina utvärderingar ger oss ett kvitto på att vi investerar personalstiftelsens medel väl”, säger Thomas Dahlgren som arbetar som Holdingchef Norden på Atlas Copco.

Svenska Re är certifierade enligt ISO 9001: 2015, vilket innebär att vi har ett kvalitetsledningssystem där samtliga processer och rutiner är noggrant utformade och kvalitetstestade enligt internationell standard.

STOCKHOLM

Magnus Ladulåsgatan 1
118 65 Stockholm

GRAN CANARIA

Rocas Rojas
35100 San Agustín
Gran Canaria, Spanien

KONTAKTA OSS

Telefon
08-20 55 10

E-post
info@svenska-re.se

Uppdatera cookieinställningar

© Svenska Re 2023