Gran Canaria

Svenska Res anläggning på Gran Canarias sydkust ligger vackert omgiven av lummig grönska och nära stranden i San Agustín. Här finns uppvärmda saltvattenpooler, välutrustat gym och platser som är lämpliga för föreläsningar och avslappningsövningar både ute och inne. Vi drar också nytta av närheten till naturen, och många deltagare väljer att vara med på stavgångspass på stranden. Deltagarna bor i bungalows i närheten av anläggningen. Lägenheterna har kök, badrum och sovrum samt terrass eller balkong.

Området runt vår anläggning är kuperat, vilket medför att vi inte kan ta emot deltagare som är rullstolsburna. Eftersom anläggningen är en daganläggning, är det inte möjligt att erbjuda behandling till deltagare med uttalade vårdbehov eller missbruksproblematik.

En oas

”Att kalla vår anläggning för en oas kan låta som en kliché – men det stämmer. Varje morgon när jag går in genom grinden fylls jag av ett lugn som jag även ser hos våra deltagare och personalen. Här i grönskan vid havet har vi ett klimat som är varmt både för kroppen och själen vilket underlättar och påskyndar läkandet. Här är inte deltagarna sina titlar eller diagnoser, utan det är tillåtet att helt och fullt vara sig själv. Som platschef hade jag inte kunnat vara mer stolt över att få vara en del av Svenska Re och att få göra skillnad i så många människors liv”, säger Karin Gonzalez Bergh.

Klimatvård

Klimatvård innebär att vistas i ett varmt och soligt klimat i minst tre veckor och har visat sig effektivt vid psoriasis och reumatologiska sjukdomar. Att vistas i ett varmt och behagligt klimat är även gynnsamt vid annan rehabilitering då det skapar en upplevelse av välbefinnande och aktiverar kroppens trygghetssystem. Det främjar läkning och gör det enklare att etablera nya goda vanor och att utmana sig själv såväl fysiskt som emotionellt. Gran Canaria ligger i den subtropiska klimatzonen, årsmedeltemperaturen i San Agustín är 24 grader och soltimmarna är många året runt.

Kontakta oss